It Toanhus inzamelpunt voor actie Klassiek Geeft

Joure

It Toanhûs in Joure is de komende weken een inzamelpunt voor de actie van Radio 4 Klassiek Geeft. Radio 4 verzamelt gebruikte instrumenten om ze een tweede leven te geven in het Leerorkest.

De organisatie is vooral op zoek naar instrumenten die worden gebruikt in een orkest zoals de blaas-, snaar-, slag- en toetsinstrumenten als kleine accordeons en keyboards. Het instrument hoeft niet in de beste staat te zijn, maar het moet wel bruikbaar zijn. De reparateurs van de werkplaats van het Instrumentendepot kunnen kleine reparaties verrichten. ​​Bijna alle instrumenten zijn welkom, met een paar uitzonderingen zoals een piano, orgel en vleugel. In ruil voor het inzamelen, mag It Toanhûs gebruik maken van de instrumenten voor haar leerlingen in Balk, Joure, Lemmer en Sint Nicolaasga. It Toanhûs is een van de twee Friese inzamelpunten. ​De instrumenten kunnen tussen 09.00 uur en 14.00 uur ingebracht worden. Inleveren op een ander tijdstip is mogelijk op afspraak.​

Auteur

Brenda van Olphen