Kunstgras voor DWP

Sintjohannesga

De voetballers van DWP uit Sintjohannesga krijgen eindelijk een kunstgrasveld. Door meevallers van gemeente De Fryske Marren komt er ruimte voor investering in het veld van Sportpark De Grie.

Ook de voetballers van Balk krijgen dankzij de meevaller kunstgras. De gemeente hield in 2015 2,37 miljoen euro over. 240.000 euro is structureel, 2,1 miljoen eenmalig door een hogere uitkering van het rijk en grondverkoop. De voetballers van DWP liepen regelmatig blessures op. Toch was een kunstgrasveld volgens te gemeente tot nu toe geen optie. Daarnaast wil het college geld beschikbaar stellen voor verlichtingsplan ‘Sloten uitgelicht’ en voor de aanpassing van een aantal locaties, verspreid over de gemeente, zoals de Plattedijk en de Straatweg in Lemmer en De Brink in Oudemirdum. Het college wil ook geld investeren in de ontwikkeling van recreatie en toerisme in en rond het Tsjûkemar.

Auteur

Brenda van Olphen