Nieuwe locatie en invulling Concours Hippique Joure

Joure

Op 21 en 22 mei aanstaande vindt het concours hippique in Joure plaats. Het concours wordt voor de 16 e keer door rijvereniging Ruterwille/Jong ut Ein uit Joure georganiseerd aan het begin van het buitenseizoen.

De 2016-editie van het concours is een nieuwe start. Er is een nieuwe locatie voor het concours gevonden, bovendien zijn er nieuwe onderdelen aan het programma toegevoegd. Nieuwe locatie Het concours wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd op een nieuw terrein aan de Meenscharweg in Joure. Het nieuwe terrein is ruim 3 ha groot en geheel gedraineerd. Er kan dus onder (bijna) alle weersomstandigheden worden gereden. Er is veel ruimte voor het losrijden en genoeg parkeerruimte aanwezig. Uiteraard is er een royale tent met terras bij de hoofdring. Nieuwe programmaonderdelen Zaterdag 21 mei staat geheel in het teken van de dressuur. In de hoofdring zal Z1 t/m ZZ-Licht dressuur voor de paarden worden verreden samen met de Z dressuur voor de pony’s. In de overige banen is de B t/m M2 dressuur te zien. Nieuw is dat er in 2016 ook een rubriek Kür op muziek wordt verreden, een rubriek die zowel voor het publiek als voor de deelnemers een extra dimensie toevoegt. Zondag 22 mei wordt een afwisselde dag met in de hoofdring springen voor pony’s en paarden in de klassen BB t/m ZZ. Verder zal er ’s ochtends Bixie t/m M2 dressuur voor pony’s te zien zijn, gevolgd door B t/m M2 dressuur voor de paarden. Nieuw op de zondag is dat er in 2016 ook een rubriek bestgaande rijpony wordt verreden. Bovendien kan er aangespannen dressuur worden gereden. Nieuw tussenprogramma Voor het eerst wordt er in 2016 een programma aangeboden tussen het ochtend- en het middagprogramma. Op zaterdag wordt een proefgerichte clinic van Anouk Hansen aangeboden. Tijdens deze clinic wordt ingegaan op het rijden van nieuwe dressuurproeven die per 1 april 2016 door de KNHS landelijk zijn ingevoerd. Op zondag geven de Eco Coaches uit Heerenveen een training ruiterfit waaraan alle aanwezigen mee kunnen doen. Nieuw Strodorp Het nieuwe terrein aan de Meenscharweg biedt de ruimte voor een nieuwe terreininrichting. Anders dan andere jaren zal er een hoofdring zijn waarin de Z dressuur, de Kür op muziek, de tussenprogramma’s en het springen plaats zal vinden. Rond deze hoofdring wordt een royaal strodorp met een verwijzing naar een Engelse fair gerealiseerd. Nieuwe hoofdsponsor en sponsoren Het organiseren van een Concours Hippique is onmogelijk zonder enthousiaste sponsoren. CH Joure heeft in de AB-Transportgroup een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Platteland Makelaardij, Aan.bedrijf Lolkema, Agra Multi, Bouwbedrijf Cornel, Bouwgroep Dijkstra Draaisma, C. van der Hauw Betonbouw, Nota Wapeningsstaal, Onlevel, Regts Professional Joure, RND Bouw, Van den Berg Staalbouw, Wierda Bedrijfswagens, Winbo en WvT Joure zijn bereid gevonden een rubriek te sponsoren. Verder kan het Concours terugvallen op een reeks sponsoren die ieder hun eigen bijdrage leveren. Meer informatie Meer informatie over het concours, de programmaonderdelen en hoe men zich voor deelname kan opgeven is te vinden op www.chjoure.nl of www.facebook.com/chjoure

Auteur

Brenda van Olphen