Fotoreportage | Oranje wint Rolstoelbasketbal interland

Joure

Nederlandse rolstoelbasketbalsters bereiden zich in Joure voor op Paralympische Spelen Rio 2016. De Nederlandse rolstoelbasketbalteams zijn volop in voorbereiding voor de Paralympics.

Als training speelden de dames zaterdag een oefeninterland tegen Engeland in Sportfun Joure. De tribune was goed gevuld voor dit spektakel. Het publiek moest wel even wachten: de Engelsen hadden een grote pechdag. Bij vertrek uit Engeland ging het vliegtuig stuk. Ook brak een rolstoelwieltje af dat nog gelast moest worden. De Orange Angels pakten de winst: het duel eindigde in 62-42. Kijk voor het wedstrijdverslag op de site. Basketbal-clinic Voorafgaand aan het interland is een rolstoelbasketbal-clinic gegeven. Deelnemers konden ervaren hoe het is om te basketballen vanuit een rolstoel.

Auteur

Brenda van Olphen