Tolhuisbrug spetterend geopend

Joure

De Toilhuisbrug in Joure is zaterdag spetterend geopend door wethouder Durk Durksz en flyboarder Neptunus.

Neptunus dook uit het water omhoog en verrichtte samen met Durksz de officiële openingshandeling. De opening was ook het startshot voor een dag vol met activiteiten in en rondom de Kolk en de Tolhuisbrug. De hele dag waren er diverse muzikale optredens van onder andere het Shanty Koor, muziek duo Hans en Sipke, de Jouster band Mosken, Jelle B en de band Kraakthelder. Voor de kinderen stond er een springkussen en rondom de brug was een markt. Door de verhoging van de Tolhuisbrug is het mogelijk voor sloepen om in het centrum van Joure aan te meren. Er is een aanlegsteiger gebouwd met de onder andere de mogelijkheid om een e-sloep op te laden. Ook de passantenhaven is aangepakt.

Auteur

Brenda van Olphen