Fotoreportage en video | Museum weekend en Hellingdagen

Joure

Tweede Kamer-lid Lutz Jacobi (PvdA) heeft zaterdag het eerste exemplaar van het magazine Ambachten van Joure in ontvangst genomen. De uitreiking van dit magazine vond plaats tijdens de Hellingdagen bij Jachtwerf de Jong in Joure.

https://youtu.be/U1OrNE0pErY Tijdens de Hellingdagen konden bezoekers met eigen ogen zien wat er op de jachtwerf wordt gebouwd. Daarnaast waren er klokmakers, de goudsmid en een sieraden ontwerper aanwezig. Bezoekers konden daarna gelijk doorlopen naar Museum Joure voor het Museum weekend. Douwe Heeringa opende een dag eerder de tentoonstelling NIEUW! 200 jaar innovatie en vakmanschap. De objecten en verhalen in de tentoonstelling laten zien hoe de bedrijvigheid in Joure de afgelopen 200 jaar is veranderd, van kleinschalige werkplaatsen naar high tech fabrieken. In de tuin van Museum Joure vond een Vintage Fair plaats.

Auteur

Brenda van Olphen