Fotoreportage | Kleine Prijs van Fryslân

Joure

Voor het eerst vond een voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân in Joure plaats.

Op zaterdag 5 maart hielden Friesland Pop, Café ‘t Hert en Stichting 8501Indie dit evenement, waarbij beginnende bands zich aan een publiek kunnen tonen en worden beoordeeld door een jury. De finale zal uiteindelijk op 4 juni in Neushoorn in Leeuwarden plaatsvinden. Eerdere winnaars waren Mr. Wallace, Daily Bread en The Homesick. Bands die intussen een behoorlijke reputatie hebben opgebouwd in binnen en buitenland. Als eerste mocht de Jouster Band Syzygy de spits afbijten. Elke band kreeg 20 minuten om op te bouwen en 20 minuten de tijd om hun muziek ten gehore te brengen. Als tweede was Bliss aan de beurt. Deze band heeft deze avond gewonnen. Het was een heel gevarieerd aanbod van muziek. Ook de leden van de bands verschilden nogal qua leeftijd. Het was gezellig druk in ‘t Hert.

Auteur

Brenda van Olphen