Ernst Daniël Smid, Piter Wilkens en Elske de Wall op Simmer Proms 2016

Joure

Na het succesvolle concert van afgelopen jaar organiseert de Jouster Fanfare op 2 juli voor de tweede maal de Jouster Simmer Proms.

Naast haar eigen (lichte) repertoire heeft de Jouster Fanfare ook weer gasten uit genodigd om samen een gevarieerd programma ten gehore te brengen. De organisatie van de Jouster Simmer Proms heeft afgelopen week de programmering voor dit jaar bekend gemaakt. Dit jaar maakt Ernst Daniël Smid zijn opwachting tijdens de Jouster Simmer Proms. De musical- en operaster zorgt voor het klassieke vleugje aan het concert. Een van de grote namen in de Nederlandse hitlijsten op dit moment is Elske de Wall. De uit Veenwouden afkomstige singer-songwriter staat bekend om haar rustige ingetogen muziekstijl. Echter haar stem is weergaloos en samen met de Jouster Fanfare en de andere artiesten kunnen daar onvergetelijke muzikale momentjes uit voort komen. De bekendste Fryske troubadour is ongetwijfeld Piter Wilkens, ook hij komt naar Joure op 2 juli. Vorig jaar stond Park Heremastate op z’n kop toen de mannen van Straight on Stage op de bühne stonden. De samenwerking tussen de fanfare en deze band in Smoke on the Water van Deep Purple heugt nog velen. De Jouster Fanfare heeft daarom besloten deze mannen weer uit te nodigen om het nog eens “lichtjes over te doen”. Inmiddels zijn alle medewerkers al bezig met het maken van samenwerkingen en cross-overs. Klassiek, Rock and Roll en alles wat daar tussen zit, dat is de achtergrond van deze programmering, voor ieder wat wils.

Auteur

Brenda van Olphen