Voorronde Kleine Prijs van Fryslân in Joure

Joure

Voor het eerst vindt een voorronde van de Kleine Prijs van Fryslân in Joure plaats.

Op zaterdag 5 maart houden Friesland Pop, Café 't Hert en Stichting 8501Indie dit evenement, waarbij beginnende bands zich aan een publiek kunnen tonen en worden beoordeeld door een jury. De finale zal uiteindelijk op 4 juni in Neushoorn in Leeuwarden plaatsvinden. Eerdere winnaars waren Mr. Wallace, Daily Bread en The Homesick. Bands die intussen een behoorlijke reputatie hebben opgebouwd in binnen en buitenland. In Joure zullen vijf bands hun opwachting maken, waaronder Ninelives. Ninelives maakt rock. Lekker scheurende gitaren, rauwe vocals en een strakke ritmesectie. De band excelleert in het maken van stevige rocksongs, maar door de veelzijdigheid van de muzikanten maken zij ook (rock)ballads. Bliss maakt een mix van rock, pop en blues. Dit trio is in de zomer van 2014 vanuit het project Connected2life van de Academie voor Popcultuur ontstaan, en staat nu dus op het Jouster podium. Uit het noorden van onze provincie komt de band Jakedogs. Deze ervaren muzikanten spelen een eigen stijl van Southern Rock. Ooit begonnen als coverband maar uiteindelijk zijn ze toch eigen nummers op gaan nemen in hun studio. Ook Volk!! Zal in Joure aantreden. Volk!! Is een band die liedjes speelt in de folk traditie. Voorzien van frisse arrangementen en altijd in de friese taal. Volk!! Staat voor: akoestisch, enthousiasme, humor, mooie muziek, en is herkenbaar en origineel. In een Jouster voorronde kan uiteraard geen Jouster band ontbreken. Syzygy zal in een knallend optreden geven. Deze drie mannen maken funky, groovende en dansbare muziek. Ze hebben eerder in Joure al op het straatfestival gespeeld en dat smaakte toen zeker naar meer. Tijdens het juryberaad zal Seewolf het podium van ‘T Hert beklimmen. Seewolf is een vierkoppige band en de leden zijn woonachtig in Friesland en Amsterdam. Op de Oude Bildtdijk komen zij samen en maken muziek tot diep in de nacht. Veel van hun inspiratie halen ze uit deze plek. Vanuit hun oefenruimte hebben zij uitzicht over de velden en spelen zij in het schemerlicht van de vuurtoren van Ameland. Na het opheffen van Melanocaster en een paar bandwisselingen zijn de heren even van de radar verdwenen maar ze zijn altijd blijven spelen. Hun geloof in en liefde voor de muziek heeft hun in het najaar van 2014 doen besluiten weer in de openbaarheid te treden. Het vele spelen van de band heeft een compleet eigen sound opgeleverd. De mannen typeren hun muziek zelf als een band die atmosferische klanken neerzet. Muziek voor ‘on the road' met een licht psychedelisch tintje en nonchalante zang. De eerste band zal om 21.00 uur het podium betreden.

Auteur

Brenda van Olphen