Twee aanhoudingen voor verduistering auto

Oosterzee

Een 33-jarige inwoner van Leeuwarden en een 34-jarige inwoonster van Almere zijn woensdagmiddag door de politie aangehouden op verdenking van verduistering van een bestelauto. In de laadruimte van de bus vonden agenten henneptoppen.

Surveillerende agenten kregen een melding dat op de A6 een gestolen voertuig zou rijden. Nabij Oosterzee zagen agenten de bestelbus rijden. De bestuurder kreeg een stopteken en een controle volgde. Het bleek om een huurauto te gaan die niet op de afgesproken datum was teruggebracht. De twee inzittenden zijn aangehouden. In de laadruimte van de bus vonden agenten een volle vuilniszak met geknipte henneptoppen. De hennep werd in beslag genomen. Beide verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.

Auteur

Brenda van Olphen