Tjitske Stegenga neemt afscheid van Miks Welzijn

Joure

Na ruim veertig jaar actief te zijn geweest in het sociale domein neemt Tjitske Stegenga per 1 augustus 2016 afscheid als directeur-bestuurder van Miks welzijn in Joure. Zij gaat dan met pensioen.

Tjitske Stegenga kijkt met voldoening terug op de rol van Miks welzijn in de samenleving, dicht bij de inwoners van De Fryske Marren. ,,Ontzettend veel vrijwilligers, gedreven medewerkers en organisaties waarmee wij samenwerken zetten zich iedere dag voor de volle honderd procent in voor een ander. Dat blijven zij doen. Individueel of als groep weten mensen Miks welzijn goed te vinden. Daarom kan ik mijn taken met een gerust hart overdragen.'' Ruim 43 jaar actief Tjitske Stegenga begon in 1973 als groepsleidster binnen een instelling voor moeilijk opvoedbare kinderen. Daarna vervulde zij verschillende functies binnen het opbouwwerk. In 1996 werd ze directeurvan Stichting Vrouwenopvang Fryslân en latermaakte zij deel uit van de directie van Stichting Limor. In het jaar 2009 kwam Stegenga in dienst bij Miks welzijn, waar zij een jaar later de functie van directeur-bestuurder betrad. Mensen laten bloeien ,,Belangrijk in alle functies die ik heb vervuld is het werken met mensen, het geven van ruimte en datgene laten bloeien wat in de kern aanwezig is, maar soms een handje nodig heeft om tot bloei te komen. Ieder mens is van waarde en het zoeken van de kracht in ieder mens,is altijd mijn drijfveer geweest'', zegt Stegenga. Nieuwe directeur Miks welzijn gaat nu op zoek naar een nieuwe directeur-bestuurder, die aan de slag gaat voor de organisatie, voor een vruchtbare samenwerking met ketenpartners en voor het welzijn van de inwoners van De Fryske Marren. Tot diegene is gevonden continueert Stegenga haar werkzaamheden voor Miks welzijn.

Auteur

Brenda van Olphen