Freonskip op podium met de Bruinsma’s: Groeten fan é Veluwe

Vegelinsoord

Tonielferiening Freonskip voert dit jaar het stuk: “Famylje Bruinsma yn é bocht: Groeten fan é Veluwe “op.

Het stuk gaat over de families Swaanswijk en Bruinsma die elkaar ontmoeten op een camping op de Veluwe. De familie Swaanswijk bestaat uit Jan-Hein, Mathilda en Clarissa. Zij mogen met beppe mee vakantie vieren. Beppe heeft de hoofdprijs gewonnen met een cryptogram, ze verwachten een weekje te kunnen genieten. De familie Bruinsma heeft op de camping een vakantie geboekt, zij willen lekker kamperen. Sjef, Truus en Boris zijn “eenvoudig”. In combinatie met de sjieke Swaanswijkjes levert dit de nodige botsingen op. Voor campinghulp Michiel is dit een goede leerschool. De eerste uitvoering was afgelopen vrijdag. Zoals gebruikelijk in het dorpshuis De Sethage. De opkomst was goed, al waren er nog voldoende plaatsen vrij. Het publiek heeft genoten van een hilarische uitvoering. Zaterdagavond (20/02) is de tweede en laatste uitvoering. Het bestuur hoopt op een volle zaal. De uitvoering begint om 20.00 uur in De Sethage in Vegelinsoord. Leden betalen geen entree. Andere belangstellenden betalen € 7.50 per persoon. Reserveren is niet mogelijk.

Auteur

Brenda van Olphen