Agenda | Irish Music Sessions in Tigh Barra

Joure

Emiel Stoffers van de Hûnekop heeft acht vliegtickets geboekt, voor de traditional folk groep Céol Heads.

De Céol Heads spelen 18 tot en met 22 februari in diverse Friese kroegen onder de naam ‘The Irish Music Sessions’, waarin ontmoeting, eerlijke muziek, sfeer en spontaniteit centraal staan. Emiel Stoffers: ,,Die sfeer in die Ierse pubs, dat is wat ik met deze Sessions wil introduceren in Fryslân''. Tijdens zijn reis door Australië in 2008 kon Emiel het met name goed vinden met het Ierse volk. ,,Op een bepaald moment woonde ik in een klein appartementje, samen met zes Ieren'', vertelt de Friese zanger. Met name de muzikale interesses, de humor en de feestjes, waren de raakvlakken. Vorig jaar, tijdens bezoek aan vrienden in Ierland, woonde hij een muzieksessie bij in de lokale pub en was behoorlijk onder de indruk van de sfeer. En juist die sfeer wil hij nu naar Fryslân halen met The Irish Music Sessions. Zondag 21 Februari komt het gezelschap naar Joure waar ze vanaf 15.00 uur te zien zijn in Tigh Barra. De Ieren komen hier om muziek te maken. ,,We are going to play music all weekend'', vertelde woordvoerder Barra Mulligan. Barra speelt de bodhran en kent Emiel nog van zijn verblijf in Australë. Bij een aantal optredens, waaronder een radio optreden bij Omrop Fryslân, worden de Ceól Heads vergezeld door Baldrs Draumar. Zij brengen Friese folk. Op die manier wil Emiel de Ierse en Friese Folklore met elkaar in contact te brengen. Alle optredens zijn volledig unplugged, vrij van entree en muzikanten uit de regio zijn welkom aan te schuiven.

Auteur

Brenda van Olphen