Kleurrijk Nieuwjaarsconcert Concordia

Joure

Muziekvereniging Concordia uit Joure heeft dinsdagavond 26 januari haar jaarlijkse Nieuwjaarsconcert in Partycentrum It Haske.

Geopend werd met A Festival Prelude van Alfred Reed, waarbij het hoge koper een belangrijk aandeel had. Goddess of Fire, vertaald Godin van Vuur, is imponerende muziek met grote contrasten in de uitvoering. (Van een woedende kwade godin tot een liefdevolle godin). Zeer bijzonder was het optreden van de mezzo-sopraanzangeres Roelien Braam uit Balk. Zij zong de liederen Avond van Boudewijn de Groot, Gabriella’s song van Stefan Nilson en Het Dorp van Wim Sonneveld met begeleiding van het Harmonieorkest. Na het A-orkest kwam het B-orkest onder leiding van dirigente Grietje Wuite. Het B-orkest is de kweekvijver van Concordia met voornamelijk jeugdleden. Dirigente Grietje Wuite kon dit jaar maar liefst 13 jeugdleden verwelkomen. Dit vindt ze geweldig want: ,,Investeren in muziek is een investering voor het leven.'' Door hen werden No Mercy, Thank you for the Music en The Lion sleeps to night ten gehore gebracht. Ook het B-orkest had een verrassing in huis met het optreden van de 17-jarige Jente der Weduwen, een jong zangtalent uit Joure. Jente zong met overgave Hallelujah en Mag ik dan bij jou met muzikale begeleiding van haar leeftijdgenoten.

Auteur

Brenda van Olphen