CineMiks start 2016 met The Theory of Everything

JOURE

CineMiks start het nieuwe jaar op woensdag 20 januari met het romantische drama The Theory of Everything (2014). Het verhaal van de film gaat over de briljante wetenschapper Stephen Hawking, die begin jaren zestig studeert aan de universiteit van Cambridge en daar een liefdesrelatie begint met literatuurstudente Jane Wilde.

Terwijl Stephen werkt aan zijn doctoraalscriptie, merkt hij dat zijn lichaam hem langzaam maar zeker in de steek begint te laten. Stephen blijkt te lijden aan de vernietigende zenuwziekte ALS, die gedurende zijn huwelijk met Jane steeds ernstigere vormen aanneemt. Eddie Redmayne speelt deze rol geniaal en met de nodige humor en kreeg daarvoor geheel terecht een Oscar als beste acteur. Bioscoopgevoel De kassa aan de Brugstraat 1 te Joure opent om 19.30 uur. De film wordt om 19.45 uur vertoond op een groot scherm, voor het (bijna) echte bioscoopgevoel, in de donkere zaal van Miks welzijn. De vernieuwde apparatuur staat garant voor HD kwaliteit. De entree bedraagt vijf euro, inclusief een consumptie. Gezellig CineMiks is een ontmoetingsactiviteit van Miks welzijn, waar elke derde woensdag van de maand een mooie, vaak hartverwarmende, indringende of inspirerende speelfilm wordt vertoond. Deze activiteit is bedoeld voor volwassenen van alle leeftijden. CineMiks is dichtbij, goedkoop en bovendien gezellig. In de pauze is er onder het genot van een kopje koffie of thee voldoende tijd voor een praatje. Vervoersmogelijkheid Wil men elke maand informatie over de eerstkomende film via email ontvangen? Geeft je dan op als belangstellende via rdekonink@miks-welzijn.nl. De informatie over de film wordt ook vermeld op de website miks-welzijn.nl. Geen vervoersmogelijkheid? Schakel de SVS in. De vrijwillige chauffeurs van deze vervoersdienst brengen iedereen tegen een geringe vergoeding naar CineMiks en vice versa. Bel hiervoor op werkdagen tussen 09.00 en 10.30 uur naar 0513-418520 (minimaal één dag van te voren).

Auteur

Merijn Slagter