Nieuw bouwbedrijf van start

Heerenveen

Na het faillissement van Bouwbedrijf Siebenga heeft voormalig werknemer Eelco van der Heide zijn eigen bouwbedrijf opgericht. Van der Heide Bouw wil de ontstane leegte opvullen.

Van der Heide heeft bij zijn nieuwe onderneming vier voormalig collega’s in dienst. ,,Hierdoor is de vakkennis in huis gebleven en kunnen wij klanten meteen geven wat ze vragen. We willen het aantal werknemers zo snel mogelijk verdubbelen en daarna verder doorgroeien.” Samen met voormalig Siebenga-directeur Gerrit de Leeuw is de nieuw te vormen module besproken en gevormd. ,,We hebben een gedegen plan opgesteld om de klanten een kwalitatief goede aannemer te bieden waar men van op aan kan”, legt Van der Heide uit. De Leeuw is aangesteld als adviseur en ondersteunt Van der Heide door zijn jarenlange ervaring op allerlei gebieden. Van der Heide Bouw is actief in de utiliteitsbouw, woningbouw en verbouw en onderhoud. De nieuwbakken onderneming wil de hoogste kwaliteit leveren en dit combineren met een zo flexibel mogelijke houding richting de klant, zodat deze niets tekort komt. De onderneming zit in hetzelfde pand als voorganger Siebenga, op het industrieterrein in Heerenveen-Zuid aan de Mangaanweg 3b. Het bouwbedrijf Siebenga stond bekend als een vertrouwde en solide onderneming. Dat zijn ook de waarden die Van der Heide belangrijk vindt. ,,We willen minstens dezelfde kwaliteit leveren en op een enthousiaste wijze werken aan mooie projecten.'' Al langer speelde Van der Heide met het idee om een eigen onderneming te starten, maar na het wegvallen van bouwbedrijf Siebenga kwam dit idee in een stroomversnelling. ,,Het faillissement van Siebenga ging mij zeer aan het hart”, legt hij uit. ,,Ik ben als stagiair binnengekomen en heb daar de fijne kneepjes van het vak geleerd.” Van der Heide is ambitieus ingesteld en na het behalen van zijn aannemersdiploma, begon hij aan de studie Bouwkunde in Amsterdam op het Hoger Technisch Instituut. ,,Ik ben nu bezig met de afronding van mijn studie en wil graag de opgedane kennis in de praktijk brengen.”

Auteur

Brenda van Olphen