Musical 'Weg van jou' zou goed lesmateriaal voor school zijn

SINT NICOLAASGA

 Voor de derde keer werd dit weekend in Sint Nyk een musical op de planken gezet. Opnieuw zijn Joeke en Geke Hoekstra er in geslaagd een prachtige musical te brengen. Zaterdagavond was de première in een uitverkocht Zalencentrum.

De 35 enthousiaste spelers speelden en zongen 'vanuit hun tenen', leek het wel. Na de vorige twee musicals waren de verwachtingen hoog gespannen. Maar die verwachtingen werden meer dan waar gemaakt. Dat kwam niet in de laatste plaats door de keuze van een actueel onderwerp: Pesten. Door twee schoolklassen naast elkaar te zetten, een pestklas en een leuke klas, werd op een geraffineerde manier het contrast op zeer muzikale wijze naar voren gebracht. Naast het hoge niveau van teksten en muziek droeg het verhaal en de ontknoping niet in de laatste plaats bij aan een spannende musical met verrassende wendingen. Bijzonder was ook het gebruik van moderne multimedia. Kortom een leuke en zeer eigentijdse musical waarvoor Joeke de liedjes schreef en Geke tekst en regie voor haar rekening nam. Dat het publiek dit alles zeer waardeerde bleek uit de staande ovatie die spelers en medewerkers ten deel vielen aan het eind van de voorstelling. Komend weekend staan er nog twee voorstellingen gepland: zaterdag 18 mei om 19.30 uur en zondag 19 mei om 15.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar, te bestellen via www.musical-stnyk.nl. Eigenlijk is het jammer dat het na drie voorstellingen alweer voorbij is. Maar Joeke en Geke Hoekstra vinden eigenlijk dat deze musical, wellicht in een iets aangepaste vorm, uitstekend kan dienen als lesmateriaal op scholen om op een leuke, ontspannen manier, aandacht te vragen voor een serieus maatschappelijk probleem.

Auteur

Redactie weekbladen