Jouster tandartsassistentes aan het werk in Nepal

JOURE

De twee Jouster tandartsassistentes Hotty de Vries en  Gea Zoetemeijer verrichten op dit moment vrijwilligerswerk in Nepal. 

Het tweetal is met de stichting de Netherlands Oral Health Society (NOHS) met een team van twintig vrijwilligers afgereisd naar Nepal. Het team bestaat behalve uit assistentes verder uit tandartsen en mondhygiënistes. Het belangrijkste doel van de reis is de plaatselijke bevolking te behandelen. Het NOHS-team blijft drie weken in Nepal. NOHS organiseert Dental Camps in Nepal. Tijdens deze camps worden mensen van hun acute pijnklachten af geholpen en geven de vrijwilligers tandheelkundige voorlichting. Daarnaast bezoeken ze scholen waar ze de kinderen leren dagelijks te poetsen met fluoride tandpasta. Ook verzorgen ze tandheelkundige basiscursussen en verstrekken ze materialen, onder andere aan vroedvrouwen in opleiding. Hotty de Vries is assistente bij tandarts Tonkelaar, Gea Zoetemeijer in tandartspraktijk Uijlenbroek en Partners. Zij laat via de mail weten dat het in Nepal 'super' is. ,,Toen we aankwamen moesten we even acclimatiseren. Vooral pijnbestrijding is wat we hier doen, dat betekent veel kiezen en tanden trekken. Als we zien hoe wij ons werk in Nederland doen qua infectie en preventie, moeten we vooral wat dat betreft hier alles overboord gooien. Het is hier echt 'back to basic'!

Auteur

Redactie weekbladen